Wanneer is een coachingtraject succesvol?

Wie is de beste loopbaancoach voor mij?

Hoe kies je de voor jou beste loopbaancoach uit de grote vijver van coaches, adviseurs, begeleiders. Coaching is een vrij vak. Dit betekent dat iedereen zichzelf coach mag noemen. Er is geen regulering, diploma of certificering waar je op kunt varen. Er zijn branche organisaties waar een coach lid van kan zijn. Dit geeft een mooie titel achter iemands naam. Toch zegt dit weinig over de kwaliteiten van de coach en hoe deze persoon voor jou van toegevoegde waarde gaat zijn. Je staat op het punt in jezelf te gaan investeren en wilt daarbij de allerbeste begeleiding.

 

Het enige wat voor jou telt is: Kun jij mij helpen mijn droombaan te vinden, die past bij mijn persoonlijkheid, talenten, kwaliteiten en ervaring?

 

Eerlijk en deskundig

Je hebt behoefte aan iemand die eerlijk en deskundig is. Iemand die objectief en zonder oordeel naar je situatie kijkt en vragen blijft stellen. Iemand die je aan de hand neemt en zelf laat ontdekken hoe je je kwaliteiten en talenten kunt inzetten om een nog betere versie van jezelf te worden. Dit kan een zelfstandig coach zijn of iemand die vanuit een bureau werkt.

 

Hoe vind je de beste loopbaancoach:

1. Vraag aan vrienden wie zij aan jou aanbevelen

2. Zoek in Google naar “loopbaancoach” + je woonplaats

3. Vraag je HR collega om advies

 

Nu heb je een korte lijst met een aantal namen. Bekijk hun website, Linkedin profiel, Facebook pagina, Tweets. Probeer een gevoel te krijgen hoe deze persoon de wereld benadert en zichzelf profileert. Dit kun je doen door jezelf de volgende vragen te stellen:

 

Hoe selecteer je de beste loopbaancoach:

1. Spreekt het gezicht van deze persoon mij aan? Heb ik op het eerste digitale gezicht een prettige associatie met deze coach?

2. Kan ik me vinden in de teksten die ik lees in de updates, posts, blogs, tweets, LinkedIn samenvatting en op de website?

3. Komt het onderscheidende vermogen van deze coach duidelijk naar voren, met andere woorden: snap ik wat hij/zij mij wil aanbieden?

4. Krijg ik een helder beeld hoe het loopbaantraject er uit gaat zien? Wat wordt mij beloofd?

5. Wat zijn de kosten ongeveer? Een bedrag ineens of per uur? Waar voel ik met prettig bij?

6. Wat zeggen anderen over deze coach? Waarom zou dit de beste loopbaancoach voor mij zijn?

7. Zijn er testimonials en zou ik een oud-klant van deze coach kunnen vragen naar zijn/haar ervaring?

 

Wanneer je deze vragen hebt beantwoord, het liefste op papier, wordt duidelijk welke keuze voor jou de beste is. Maak contact met degenen die voor jou in aanmerking komen en vraag om een vrijblijvend, eerste gesprek.

Een succesvol coachingtraject vraagt van degene die iets in zijn of haar leven wil veranderen een grote mate van inzet, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Voordat je besluit om je te laten coachen, is het waardevol om je dit te realiseren.

 

Veranderen is hard werken. Het nodigt je uit om uit je comfortabele, bekende gedrag te stappen en nieuwe ervaringen op te gaan doen. Wanneer je tijdens een intake vertelt waarom je met mij als coach in gesprek bent gegaan vind ik het een belangrijke eerste stap in onze mogelijke samenwerking om te bepalen of je er klaar voor bent. Door vragen te stellen en feedback te geven wat ik letterlijk hoor en zie, daag ik je uit om er ook echt voor te willen gaan. Is dit het moment in je leven om aan te pakken wat voor jou niet meer werkt?

 

Dit kan er wel eens in resulteren dat we gezamenlijk tot de conclusie komen, dat er eerst nog andere zaken aandacht behoeven. Laatst heb ik iemand van harte aanbevolen om haar licht op te gaan doen bij een coach met een andere focus dan die van mij. Dit durf ik, omdat ik weet wat ik goed kan en wat ik iemand kan brengen. Ik weet ook wat anderen veel beter kunnen dan ik. Met de juiste klik en wederzijdse intentie is een coachingtraject bij voorbaat al succesvol te noemen. Je hebt samen een kader gecreëerd waarbinnen je mag leren, kwetsbaar op kunt stellen, je kunt vertrouwen op de coach. En de coach voelt zich vrij om zijn persoonlijke toolbox met oefeningen, methodieken en interventies ter beschikking te stellen.

 

Naar mijn mening kenmerkt de rol van coach zich als een dienende houding aan het proces van degene die gecoached wil worden. De coach luistert, stelt vragen, vraagt door en komt daarbij op het punt waarbij een interventie of oefening ingezet gaat worden. Het doel van deze oefeningen is om de coachee een inzicht aan te reiken in eigen gedrag en overtuigingen en te begeleiden in het proces naar verandering in geloof, overtuiging of gedrag.

 

Bij elk succesvol coachingtraject is bij aanvang aandacht besteed aan de voorwaarden die het doel van het coachingtraject vorm geven. Dit kan in verschillende vormen gebeuren. De onderstaande 5 punten dienen aan bod te komen en duidelijk uitgesproken te zijn:

 

1. Het doel is positief geformuleerd, je wilt ergens naar toe of iets bereiken.

2. Wat je wilt bereiken ligt binnen je eigen vermogen.

3. Het doel wat je voor ogen hebt is ecologisch verantwoord. Jijzelf en anderen in jouw omgeving hebben baat bij de verandering. Het gaat een positieve invloed hebben op jouw leven en alles en iedereen die daar bij hoort.

4. Maximaal rendement behaal je door contextspecifiek te willen veranderen. Hoe specifieke je kunt aangeven in welke situatie, met welk (type) mens en welke emotie je aan de slag wilt gaan, hoe beter je kunt focussen op de verandering.

5. Jouw zintuigen weten wanneer je je doel hebt bereikt: je kijkt, hoort, voelt, denkt, ruikt, proeft en doet zoals jij wilt.

 

Nieuwsgierig geworden wat coaching voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op en gaan in gesprek.

 

Hartelijke groet,

 

Natascha van Beek